Krieken of kersen inmaken

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 12:02

#Krieken inmaken ( had ook nog wat kersen en heb deze ook dezelfde manier gedaan )

# 2 kg krieken of kersen

# 400 gram suiker

# heb 2 liter water gebruikt

# was de krieken grondig en verwijder de steeltjes

# verwijder de pitten , ik heb een ontpitter gebruikt

# had de krieken dan nog eens een ganse nacht in de koelkast gelaten

# vul de dag daarna in een kookpot de water en de suiker en breng deze aan de kook

# verwarm het water en de suiker is opgelost

# voeg de krieken erbij( zien dat je een grote kookpot gebruikt

# heb het een 15 minuten gekookt op laag/middelmatig vuur

# gebruik gesteriliseerde potten ( ik was mijn potten eerst in de afwasmachine op hoogste temperatuur

# nadien zet ik ze nog even op 120 graden in de hete oven voor 20 min.

# voeg de krieken met de warme sap toe in de gesteriliseerde potten

# draai de deksel er stevig op en draai ze omgekeerd

# laat ze daarna volledig afkoelen

# bewaar ze op een donkere koele plek

# het sap dat overblijft laat ik eerst afkoelen en giet ik daarna in een flesje

# deze laat ik goed afkoelen in de koelkast en zo kunnen we genieten van lekkere kriekensap

# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.