Culinaire Vingers
Culinaire Vingers
Home
Menu
blog
video's
Zoeken
Krieken of kersen inmaken
Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 12:02
#Krieken inmaken ( had ook nog wat kersen en heb deze ook dezelfde manier gedaan )
# 2 kg krieken of kersen
# 400 gram suiker
# heb 2 liter water gebruikt
# was de krieken grondig en verwijder de steeltjes
# verwijder de pitten , ik heb een ontpitter gebruikt
# had de krieken dan nog eens een ganse nacht in de koelkast gelaten
# vul de dag daarna in een kookpot de water en de suiker en breng deze aan de kook
# verwarm het water en de suiker is opgelost
# voeg de krieken erbij( zien dat je een grote kookpot gebruikt
# heb het een 15 minuten gekookt op laag/middelmatig vuur
# gebruik gesteriliseerde potten ( ik was mijn potten eerst in de afwasmachine op hoogste temperatuur
# nadien zet ik ze nog even op 120 graden in de hete oven voor 20 min.
# voeg de krieken met de warme sap toe in de gesteriliseerde potten
# draai de deksel er stevig op en draai ze omgekeerd
# laat ze daarna volledig afkoelen
# bewaar ze op een donkere koele plek
# het sap dat overblijft laat ik eerst afkoelen en giet ik daarna in een flesje
# deze laat ik goed afkoelen in de koelkast en zo kunnen we genieten van lekkere kriekensap
# smakelijk!!
«
Vorige
Aardbeien confituur
Tursu
Volgende
»
Delen
Deel
Share
Delen
Reactie plaatsen
Naam *
E-mailadres *
Bericht *
Laat dit veld leeg *
Verstuur reactie
Reacties
Er zijn geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Reacties