Bereiding:
# laat de stukjes chocolade met boerenboter smelten au bain marie ( verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot
# Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten)
# vermeng de eierdooiers met de bloemsuiker toe
# mix heel goed
# meng dan de gesmolten chocolade met boter goed door het mengsel ( suiker en eierdooier)
# roer alles goed bijeen# voeg daarbij de gezeefde bloem
# voeg daarbij de 60 gram gemalen pistache ( je kan ook gemalen walnoten gebruiken )
# klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het deeg
# giet het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm
# ik heb een ronde bakvorm
# bak het deeg 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
# je kan ook een langwerpige bakvorm gebruiken. Daar moet je kijken tussen 35-40 minuten.
# ik controleer met een satéprikker, als je het prikt in de deeg en er komt helemaal droog uit ,dan is hij gaar
# haal de gebak eruit als het wat afgekoeld is
# Glazuur:
# laat de chocolade smelten au bain marie samen met de room, roer er de boter bij
# plaats de afgekoelde gebak op een rooster ,giet het mengsel erover( heb een beetje gesmolten chocolade apart gehouden)
# heb bij mijn gebuur enkele rozenblaadjes gaan halen.
# deze blaadjes heb ik mooi gewassen , heb daarop met behulp van een penseel enkele laagjes gesmolten chocolade opgesmeerd ( kan ook met muntblaadjes)
# als versiering heb ik nog wat gemalen pistache over de taart gezet
# en dan nog wat gedecoreerd met kerstmannetjes
# het was een heerlijke taart , kunnen we ook maken met de feestdagen onder andere
# Smakelijkk!!!
Reactie plaatsen
Reacties