Bereiding:
# klop 6 eieren luchtig met een mixer . Doe er de suiker bij en klop nog eventjes heel luchtig
# smelt boter in een melkpan en giet het bij het beslag. Klop verder met de mixer
# spatel de bloem met het bakpoeder voorzichtig door het deeg en voeg nog een snuifje zout toe
# verwarm de oven tot 180 graden
# vet een springvorm in met boter en bepoeder met bloem ( 23cm en 6 cm hoog)
# giet het beslag in
# bak 40 min.
# haal de biscuit uit en laat afkoelen
Fruit:
# heb ananas , druiven , aardbeien, bosbessen , mandarijn, kiwi gebruikt
# snij ze allemaal maar ook niet te klein, perst er een beetje citroen over en bewaar in de koelkast
Slagroom:
# snij de vanillestok open met een mes en haal er de zaadjes uit
# voeg ze bij de koude room
# klop met de garde met de bloemsuiker erbij tot room
# heb 40 gr suiker met 40 gram water verwarmt tot de suiker is opgelost , voeg er een lepel abrikozenconfituur bij. had dan de gelatine eventjes in koud water gezet en heb ze er dan uitgehaald en bij de suikerwater opgelost ( dat gaat ik op het einde met een penseel opsmeren op het fruit )
# snij de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes
# snij de biscuit doormidden
# meng cointreau met suikersiroop , spreken over de snijkanten van de biscuit, biscuit wordt er sappig van en krijgt nog meer smaak
# smeer confituur op de onderste helft, leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op de onderste helft .zodat je bovenaan een recht vlak hebt
# strijk met palet mes over de hele biscuit met slagroom , zodat alle kanten is bedekt
# snij kiwi’s in plakjes en duwde tegen de zijkant van de biscuit
# verdeel de fruit over de bovenkant van de biscuit
# heb de suikerwater gemengeld met gelatine bestrijkt over de fruit met behulp van een penseel
# versier met slagroom
Reactie plaatsen
Reacties