Fruittaart

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 20:40

Fruittaart :

Ingrediënten :
# 1 vel bladerdeeg
# boter, bloem
# 1 vanillestok
# 520 ml melk
# 4 eieren
# 100 gram suiker
# 50 gram vanillepuddingpoeder
# 7 gram gelatine blaadjes (crème patisserie) 
# 220 gr room
# 7 gr gelatine blaadjes( siroop)
# 2 eetlepels abrikozenconfituur
# 40 ml water en 40 ml suiker(suikersiroop)
# kiwi,aardbeien,braambessen ...

Bereiding

# vet een taartvorm met een beetje boter en bestuif daarna met wat bloem
# verwarm de oven voor op 175 graden
# plaats het bladerdeeg in de vorm en duw de randen mooi aan
# plaats op het deeg een vel bakpapier en strooi er wat blindbakvulling over
# bak de deegbodem ongeveer 30-35 min.
# haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen

Crème patisserie:
# verwarm de melk op een middelmatig vuur
# snijdt de vanillestokje in twee en haal er de zaadjes uit. Voeg deze in de melk. Voeg de peul ook in de melk

# splits de eieren , de eiwit gebruiken we deze keer niet.
# de eierdooiers mixen we met 100 gram suiker tot een ruban
# doe er dan pas de puddingpoeder bij
# giet een beetje warme melk toe bij de ruban en roer goed
# haal de vanillepeul uit de melk
# giet nu de ruban bij de warme melk en laat de pudding indikken al roerend op een middelmatig vuur
# zodra de crème patisserie dik is haal dan de pot van het vuur af
# stort de crème in een schaal , leg er volledig een vel huishoudfolie over. Duw de folie helemaal tegen de crème zodat er geen vel opkomt. Laat deze crème afkoelen in de koelkast

# week 7 gr gelatine in koud water
# verwarm nu ongeveer 50 gr room in een pan
# los daarin de uitgeknepen gelatine in en roer goed. Laat afkoelen
# klop de rest van de room op tot yoghurtdikte
# meng nu de koude crème patisserie met de opgeklopte room
# roer nu ook de room met gelatine erdoor
# giet de crème patisserie in de deegbodem . Dek goed af met huishoudfolie en laat deze opstijven in de koelkast

# week nog eens 7 gram gelatine in koud water
# verwarm de abrikozenconfituur op het vuur met het suikerwater
# knijp de gelatine uit en voeg bij
# snij de soorten fruit en verdeel deze over de taart
# bestrijk het fruit met gelei met behulp van een keukenpenseel
# laat de taart afkoelen in de koelkast

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.