Eend met sinaasappelsaus

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:13

Eend met sinaasappelsaus :

Ingrediënten :
# 4 eendenborsten
# 500 gram wortelen
# 4 eetlepels honing
# boter, zout, peper
# 2 +1 sinaasappelen
# 1 ui
# 100 ml runderfondant
# 50 ml grand Marnier(sinaasappellikeur)
# 3 eetlepels rode wijnazijn
# scheutje sojasaus

Bereiding:
# haal de eendenborsten tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen
# snij de sinaasappelen in partjes en pers ook een sinaasappel sap uit het fruit
# schil de wortelen in halve schijfjes en laat koken in kokend water met een snuifje zout
# verwarm de oven voor op 180 graden
# haal wat te veel speklaag weg . Snij in mooie filets . Maak nu enkele ondiepe insnijdingen in de speklaag van elke filet en kruid het eendenvlees met peper en zout
# smelt een flinke boter in een braadpan opmeting vuur . Geef het vlees een goudbruin korstje
# leg nadien het vlees in een ovenschaal. Bak de eendenfilets in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een 5 -8 minuten
# giet de beetgare stukjes wortelen in een zeef en spoel ze onder straal koud water , deze gaan we straks nog kort bakken
# pel een ui en snij in halve ringen
# zet ze in de pan waar de eendenfilets hebben gekleurd. Voeg een klontje boter en stoof de stukjes ui op een matig vuurtje
# haal de eendenborsten uit de oven , draai ze om en bedek de schotel met een stuk aliminiumfolie . Laat het vlees 5 tal minuten rusten.
# voeg 2 eetlepels honing over de gestoofde uien , schenk er dan een flinke scheut grand Marnier over. Flambeer de pan op een veilige manier( niet onder de dampkap , weg van de kinderen )
# voeg er rode wijnazijn toe, schenk het sinaasappelsap erbij en de runderfond toe. Voeg ook wat sojasaus toe. , zet het vuur zachter en laat de saus tot de helft inkoken
# smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Doe de stukjes wortelen erin , voeg een eetlepel of twee honing toe en kruid met versgemalen peper, snuifje tijm . Geef ze een korte bakbeurt en laat ze karameliseren
# verhit al de friteuse
# voeg nu in de ingekookte sinaasappelsaus de verse sinaasappelen toe en roer voorzichtig
# geef het fruit gewoon warmte
# bak wat kroketten of eventueel aardappelnootjes ...
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.