Bereiding:
# zet de 400 gram rijst in een kom in kokend water. En laat 20 minuten rusten
# na 20 minuten spoel je heel goed de rijst in een vergiet . Laat goed uitlekken
# verhit de olie in een pan
# voeg de Griekse pasta ( şehriye) toe en bak al roerend op matig vuur tot deze bruin kleurt
( opletten dat gaat vlug)
# voeg de rijst toe en bak nog even al roerend mee tot alle korrels glazig zijn
# voeg het hete water toe , daarbij de boerenboter en zout ( eventueel 1 kippenbouillon of vleesbouillon als u het graag hebt) en roer alles goed door
# de eerste minuten zet ik het op het hoogste vuur, maar na een minuut of twee laat ik het op laag vuur garen ( nr 4 à 5)
# roer af en toe
# het is belangrijk dat de rijst heel langzaam laat garen.
# ziet u dat het water bijna weg is , dan zet ik het op 1 enkele minuten( dat is wanneer het bijna klaar is )
# als het klaar is mag de fornuis toe ( als het water helemaal weg is ) en laat nog eens 10 minuten rusten
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties