Klassieke chocoladetaart met pistache

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 22:14

Klassieke chocoladetaart met pistache gemaakt

Ingrediënten :

# 200 gram zwarte chocolade
# 200 gram gesmolten boerenboter
# 5 eieren
# 250 gram griessuiker
# 25 gram patisseriebloem
# 70 gram gehakte pistache voor in de taart en nog eens apart 40 gram gehakte pistache voor als versiering

Bereiding:

# smelt de zwarte chocolade met de boter in een melkpan
# daarna voeg er de suiker bij en roer en laat afkoelen tot kamertemperatuur
# verwarm de oven voor op 180 graden
# voeg de gesmolten boter met chocolade en suiker in een kom
# voeg nu één voor één de eieren onder en mix
# voeg daarna de gehakte pistache (70 gram)
# je kan het ook dien met gehakte noten in plaats van pistache
# zeef er de bloem op en spatel deze eronder
# borstel de bakvorm lichtjes met gesmolten boter en bepoeder ze vervolgens met wat bloem
# verdeel het beslag in de gewenste taartvorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten ( de tijdsduur kan variëren per oven )
# ikzelf controleer op 30 minuten eens met een satéprikker ( als het er helemaal droog uitkomt , is het gaar . Niet eerder controleren , anders kan de taart inzakken.
# haal uit de oven en laat de taart eerst goed afkoelen
# haal het dan van de vorm ( ik zet er een groot plat bord op en draai voorzichtig de taart om

# ik heb er nog een chocoladeglazuur opgezet:
# 75 ml room
# 150 gram donkere chocolade
# 35 gram boerenboter

# breng de room aan de kook in een pannetje
# voeg de boter erbij
# breek de Chocolade in stukjes en doe dit in een mengkom
# giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade
# giet over de taart de glazuur
# versier met gehakte pistache
# laat de vulling opstijven in de koelkast voor tenminste een uur
#smakelijk!

#chocoladetaart #cake #taart #chocolate #winter #homemade #instagram #recipes #recepten #toetje #pistache #pistachio #myfavorite

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.