# 200 gram zwarte chocolade # 200 gram gesmolten boerenboter # 5 eieren # 250 gram griessuiker # 25 gram patisseriebloem # 70 gram gehakte pistache voor in de taart en nog eens apart 40 gram gehakte pistache voor als versiering
Bereiding:
# smelt de zwarte chocolade met de boter in een melkpan # daarna voeg er de suiker bij en roer en laat afkoelen tot kamertemperatuur # verwarm de oven voor op 180 graden # voeg de gesmolten boter met chocolade en suiker in een kom # voeg nu één voor één de eieren onder en mix # voeg daarna de gehakte pistache (70 gram) # je kan het ook dien met gehakte noten in plaats van pistache # zeef er de bloem op en spatel deze eronder # borstel de bakvorm lichtjes met gesmolten boter en bepoeder ze vervolgens met wat bloem # verdeel het beslag in de gewenste taartvorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten ( de tijdsduur kan variëren per oven ) # ikzelf controleer op 30 minuten eens met een satéprikker ( als het er helemaal droog uitkomt , is het gaar . Niet eerder controleren , anders kan de taart inzakken. # haal uit de oven en laat de taart eerst goed afkoelen # haal het dan van de vorm ( ik zet er een groot plat bord op en draai voorzichtig de taart om
# ik heb er nog een chocoladeglazuur opgezet: # 75 ml room # 150 gram donkere chocolade # 35 gram boerenboter
# breng de room aan de kook in een pannetje # voeg de boter erbij # breek de Chocolade in stukjes en doe dit in een mengkom # giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade # giet over de taart de glazuur # versier met gehakte pistache # laat de vulling opstijven in de koelkast voor tenminste een uur #smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties