Bereiding:
Het beslag bereiding:
# smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje
# meng dan de 2 volledige eieren en plus nog 2 dooiers apart met de suiker
# klop het mengsel met den garde ( hand)
# zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad beslag krijgt
# schenk het mengsel” gesmolten chocolade met boter” bij het beslag
# roer het en voeg nog een snuifje zout toe
# giet het moeulleuxbeslag in een spuitzak
# laat een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast( op het moment dat je het in de spuitzak zet is het vloeibaar maar geen paniek dat veranderd wel gauw
# verwarm de oven voor op 210 graden
# bak de moelleux juist voor het serveren
# wrijf de binnenzijde van de potje in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over
# door dit te doen kan je de gebakjes later makkelijk uithalen
# snij de top van de spuitzak , vul elke pitje 2/3 met het chocoladebeslag
# het gebak zal rijzen in de oven
# bak de moelleux 9-11 minuten ( ik heb het 11 minuten gelaten ( de baktijd hangt af van het type oven )
# draai het potje voorzichtig om op het bordje
# gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig lis te snijden
# het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn
# meteen serveren
# serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en een beetje vers rood fruit
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties