Bavarois van aardbeien

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 09:53

Bavarois van aardbeien : Ingrediënten :

# 4 blaadjes gelatine
# 70 gr Griekse yoghurt
# 220 gr aardbeienpuree( 900 gr aardbeien en 100 gr suiker wordt een aardbeienpuree .
# 70 gr suiker
# 20 ml citroensap
# 600 ml room( 500 ml voor de bavarois en 100 ml voor de afwerking gebruiken

Voor de coulis Afwerking:

# 250 gr aardbeien coulis
# 65 gr suiker
# 25 gr water
# een zakje fruitthee
# basilicum blaadjes

Bereiding :

# week de gelatine in koud water
# klop de slagroom op met de mixerof met de hand tot het een yoghurtdikte hebt
# neem nu 220 gram van de aardbeienpuree ( de rest van deze puree heb ik in de diepvries bewaard)
#voeg er 70 gram suiker toe
# voeg daarbij de Griekse yoghurt erbij en nog 20 ml citroensap toe
# knijp nu de gelatine uit, leg in een pannetje en verwarm dat zachtjes ( niet te warm laten worden anders verlies het de bindkracht)
# voegen beetje van de massa bij de gelatine
# meng ook veel beter met elkaar
# goed roeren
# neem 500 gram slagroom en voeg onder de massa ( 100 gram slagroom houd je voor de afwerking)
# zet in potjes na goed te roeren en laat opstijven in de koelkast

Aardbeiencoulis:

# voeg 65 gr suiker in een pan
# voeg daarbij 25 gr water
#voeg daarbij een paar basilicumblaadjes toe
# voeg er een zakje fruitthee toe
# neem 250 gr aardbeien , snij in stukjes en voeg dit ook erbij
# niet te veel opwarmen
# haal de muntblaadjes eruit
# neem een staafmixer en mix heel fijn
# zet dit in de koelkast.

# laat u bavarois minstens drie uur rusten in de koelkast , mag zelfs een dag eerder gemaakt worden
# versier met slagroom de bavarois, voeg wat aardbeien coulis tussen
# en smullen maar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.