Bereiding : # het beste is om een bakvorm te gebruiken met uitneembare bodem # heb een beetje boter laten smelten en deze goed aan de randen en bodem besmeerd met behulp van een penseel ( heel belangrijk) # heb je dit niet bekleed een bakvorm met wat bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt halen # maal de koekjes heel fijn in de blender en voeg er de gesmolten boter toe en roer tot de massa heel mooi gemengd is # verdeel het bastogne mengsel over de bodem en druk deze aan met een lepel # laat het een uur in de koelkast uitharden
# verwarm de melk met suiker # breek de chocolade in stukjes en voeg deze er bij # roer goed om tot de chocolade is gesmolten # klop 3 eierdooiers los met de garde en voeg wat warme chocomelk er bij toe . Roer deze goed bijeen # doe dit terug bij de rest van de warme chocomelk en laat op een laag middelmatig vuurtje binden # had 7 blaadjes gelatine in koud water gelaten # voeg nu de geweekte gelatine in de chocolademengsel en roer goed tot dat de gelatine is gesmolten # klop de room met de klopper en spatel de slagroom eronder # laat deze zeker 6-7 uur opstijven. # Ik heb het een dag op voorhand gedaan. Zodat de taart mooi opstijfde
# daarna voor de topping # week de gelatine voor het glazuur in koud water # breng de sinaasappelsap en suiker aan de kook en voeg de bosvruchten erbij # laat dit een paar minuten koken , stamp het plat met een stamper en zeef het nadien # voeg er de geweekte gelatine toe en roer tot de gelatine is gesmolten # laat eerst afkoelen en giet daarna over de chocolade # laat het nog enkele uren opstijven # ontvorm voorzichtig de taart en versier met wat vruchten # smakelijk iedereen!
Reactie plaatsen
Reacties