Bereiding :
Amandelspijs:
# meng de suiker, het amandelpoeder, het ei en het amandelextract in een blender tot een mooi geheel
# verpak in huishoudfolie
# Leg de spijs in de koelkast tot je het nodig hebt
# giet de krieken door een zeef en vang het vocht op
# verwarm het vocht op het vuur
# klop de eierdooiers met de garde en voeg beetje bij beetje de suiker toe
# mix deze met de klopper tot het mooi wit en schuimig is
# voeg daarbij de puddingpoeder toe bij het mengsel en voeg warm krieken sap ook toe
# roer dit goed los
# doe nu het puddingmengsel bij het warme krieken sap
# laat deze op een middelmatig vuurtje goed binden en roer ondertussen goed
# als het een stevige pudding is, voeg dan de krieken bij
# zet de vulling in een kom
# Leg er een plasticfolie over
# Druk de plasticfolie op de vulling zodat er geen vel opkomt
# laat deze afkoelen in de koelkast
# verwarm de oven op 175 graden
# roer een eierdooier( geel van een ei) los met een scheutje melk
# snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen ( vierkanten )
# bestrijk de helft van de vierkant in een vorm van een driehoek lichtjes met amandelspijs( 1 lepel)
# leg daarop een lepel krieken pudding op de amandelspijs
# vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met behulp van een klein vorkje.
# eventueel met een klein schaartje knip je wat gaatjes erin oftewel met een vork
# verwarm de oven op 175 graden
# leg de krieken flappen op een bakplaat bedekt met een bakpapier of een siliconen matje
# bestrijk de flap er het losgeklopte ei gemengd melk
# strooi daarop wat parelsuiker toe
# bak de flappen 25-30 minuten in een voorverwarmde oven
# laat de krieken flappen afkoelen
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties