Berlijnse bollen

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 18:10

Berlijnse bollen:

Ingrediënten :
# 400 gr tarwe bloem
# 150 ml koude melk
# 1 ei
# 34 gr verse gist
# 25 gr suiker
# 40 gr boerenboter
# 8 gr zout

Banketbakkersroom:
# 500 ml melk
# 1 vanillestokje
# 5 eieren
# 30 gr vanillepudding
# 80 gr vanillesuiker

Banketbakkersroom:
# plaats de melk in een pan op het vuur
# snij de vanillestokje in twee en schraap er de zaadjes eruit .
# Doe de zaadjes en de peul bij de melk en verwarm
# gebruik alleen de dooiers van de eieren
# klop de eierdooiers met de vanillesuiker met de klopper en mix tot een ruban
# voeg daarbij de vanillepuddingpoeder toe bij de ruban en klop op
# giet een beetje warme melk bij het mengsel en klop deze even op
# haal nadien de vanillestokje uit de melk en voeg er de ruban bij en roer met een garde tot de pudding indikt
# stort dit in een koude ovenschaal en bedek met huishoudfolie , moet tegen de creme plakken. #Bewaar in de koelkast

Bereiding Berlijnse bollen:
# meng de melk eerst met de gist
# los er de gist op
# voeg de boter, suiker, ei, toe in de keukenmachine op nr 1 en laat draaien( je kan het zeker met de hand ook doen)
# voeg beetje bij beetje de bloem toe en voeg ook het zout erbij
# laat het deeg zeker 10 min. mooi kneden op nr 1 tot het een soepele deeg is
# kneed de deeg in een bolletje en plaats er een handdoek over en laat 20 min. rijzen
# daarna duw je met de hand de lucht eruit van de deeg( heel belangrijk)
# maak er terug een bol van en dekt met een handdoek en laat terug 20 min. rijzen
# duw terug met de hand om de lucht eruit te halen 
# verdeel nu in porties van ongeveer 50 gram
# heb een handdoek op tafel geplaatst en deze wat bestrooi met bloem , zodat straks de deeg niet kleeft op de handdoek
# maak nu bolletjes maar gebruik geen bloem moment dat je de bolletjes maakt )
# leg de bolletjes mooi van mekaar op de handdoek en plaats erboven een handdoek erover en laat 1 uur 15 min.rusten
# verwarmt de frituur op 175 graden
# de bolletjes plaatsen we voorzichtig met de onderkant naar boven toe gericht
# laat ongeveer 5-6 min. bakken.
# Draai met een lepel na enkele minuten de bol eens om
# lek de bollen op een keukenpapier
# snij het niet helemaal open# plaats de banketbakkersroom# stort wat poeder erop
# smullen maar!!
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.