Bereiding:
# smelt in een pannetje de boter met zonnebloemolie
# plaats de vorm op het pakje dat open lig van de baklava deeg en snij rond de vorm
# bestrijk de vorm met de gesmolten boter
# leg een velletje deeg in de vorm en bestrijk met een beetje gesmolten boter (1-2 eetlepels )
# herhaal dit nogmaals ( ik gebruik ook de stukjes filodeeg , want heb 18 laagjes gedaan)
# de derde laag leg ik een velletje filodeeg zonder de gesmolten boter , maar plaats ik overal wat pistachenoten erover
# ik herhaal dit totdat ik 5 lagen pistache mengsel heb geplaatst
# dus na de pistache , heb ik een vel deeg gezet ,met wat boter bestrijkt en de 6 de laag leg ik een velletje deeg zonder gesmolten boter , maar plaats ik overal wat fijngehakte pistache erover
# heb 18 velletjes deeg in totaal gebruikt en de 3,6,9,12,15 de deeg daar heb ik geen boter gesmeerd maar wel pistache gestrooid
# de laatste drie velletjes heb ik telkens tussen wat gesmolten boter gesmeerd
# dan met een scherp mesje heb ik het voorzichtig ingesneden in 8 driehoekige stukken
# verwarm de oven op 170 graden# bak bruin , heeft bij mij tussen. 20-25 min. geduurd ( controleer na 20 min. Afhankelijk de oven)
# ondertussen de baklava in de oven is heb ik onmiddellijk de suikerglazuur gedaan
# heb 300 ml water met 280 gr suiker gekookt met daarbij een schil citroen
# heb op een middelmatig vuur gezet ( stond op 6-7 bij mij ) de fornuis gaat tot nr 9
# regelmatig roeren en heb dit laten koken ongeveer 15 min.
# goed controleren dat het ook niet teveel kookt
# als je de Baklava uithaalt uit de oven ,de suikersiroop had ik een minuutje of twee drie buiten al laten afkoelen
# deze suikersiroop onmiddellijk op de “warme”Baklava schenken,is heel belangrijk !!
# plaats onmiddellijk wat pistache over en laat 4 uur rusten
# Afiyet olsun!!
Reactie plaatsen
Reacties