Kip in spinazie en roomsaus

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 18:52

Een heerlijke bordje vandaag gemaakt met
kip in spinazie en roomsaus:

Ingrediënten :
# 450 gram verse spinazie ( ik heb ze wat fijn gesneden )
# 500 gram tagliatelle ( ik tel 70-100 gram per persoon)
# 2 eetlepel olijfolie
# 250 ml room
# 2 teentjes knoflook
# kipfilet 500 gram( naargelang je eet )
# 3 tot 4 eieren geklopt
# paneermeel
# zout, peper, lichtjes paprika ( heb ook wat spaghetti kruiden bijgevoegd
# eventueel geraspte kaas voor als garnituur of gedroogde tomaten

Bereiding:
# snij de kippenborsten in dunne repen
# dompel de fijne lapjes kippenborst één voor één in de losgeklopte eieren( waar ik wat zout, peper en paprika had gevoegd in de eieren) en daarna in het paneermeel
# zien dat het volledige lapje kip in een egaal laagje paneermeel is
# voeg wat boter in een pan en bak deze kipfilet mooi bruin
# heb deze nadien in kleine stukjes gesneden en apart gehouden

# voeg een snuifje zout toe in kokend water
# kook de tagliatelle ( sta dikwijls op de verpakking aangeduid)
# giet de tagliatelle af

# verhit wat olijfolie in een pan
# voeg de geperste knoflook toe en bak eventjes
# voeg de spinazie toe en leg er een deksel op
# kook ze ongeveer 5 minuten
# als de spinazie zacht is
# voeg daarbij de fijngesneden kipfilet erbij , laat eventjes sudderen
# voeg er de room bij en laat laat wat sudderen
# meng nu de tagliatelle en de saus bijeen
# laat alles samen koken tot het wat kookt
# strooi er naargelang je lekker vind zoals Parmezaanse kaas op om het af te maken
# ik hou van gedroogde tomaten en heb er wat enkele tussen geserveerd
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.