Bereiding:
# neem een kom en doe hier de lauw water, gist en suiker toe
# roer dit goed
# en laat 1-2 minuten wachten
# voeg er 1 eierdooier( geel) en 2 eiwitten toe
# voeg de zonnebloemolie , yoghurt en zout er ook aan toe
# voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe
# doe dit langzaam aan en stop met het toevoegen ervan( bloem ) wanneer het deeg niet meer aan je handen kleeft
# kneed het deeg zeker 10 minuten met hand of keukenmachine.
# voeg 1 eetlepel zonnebloemolie in een pot. Maak nu een bol en bedek met een plasticfolie en daarop een keukenhanddoek erop
# laat dit zeker 1-2 uur rijzen tot de volume verdubbeld
# sla dan met de hand de lucht uit de deeg en maak bolletjes van ongeveer 60 gram. Ik had 20 stuks broodjes
# moment dat ik de bolletjes rolde deed ik een proper handdoek erop# nadien neem je een bolletje , druk je het met de hand plat , voeg er in het midden wat vulling ( kaas gemengd peterselie ), sluit de zijkanten wat toe en rol daarna naar boven toe ( op de vorige post is er een video hoe ik het deed)
# telkens ik de broodjes maakte sluit ik het ook met een handdoek erop# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat ( een beetje uit elkaar ) ik heb het op 1 bakplaat kunnen doen.
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 15-20 nogmaals rijzen
# bestrijk 1 eigeel gemengd met room op de sandwiches
# heb wat sesamzaad , chiazaad gestrooid ..
# bak in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer een 20 minuten
# als ik de sandwiches uithaalde heb ik vochtige ( wel gewrongen) keukenpapier opgelegd op de sandwiches voor een 5 tal minuten
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties