Bereiding:
# neem een kom en doe hier de lauw water, gist en suiker toe
# roer dit goed
# en laat 1-2 min .wachten
# voeg er 1 eierdooier( geel) en 2 eiwitten toe
# voeg de zonnebloemolie , yoghurt en zout er ook aan toe
# voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe
# doe dit langzaam aan en stop met het toevoegen ervan( bloem ) wanneer het deeg niet meer aan je handen kleeft
# kneed het deeg zeker 10 min. met hand of keukenmachine.
# voeg 1 eetlepel zonnebloemolie in een pot. Maak nu een bol en bedek met een plasticfolie en daarop een keukenhanddoek erop
# laat dit zeker 1-2 uur rijzen tot de volume verdubbeld
# kook de aardappelen met schil
# begin met het snijden van de twee uien
# bak de uien,voeg daarna de tomatenpuree, dan de kruiden en op het einde plet je de gebakken aardappelen erbij.
# Laat stoven.
# Laat nu afkoelen
# sla dan met de hand de lucht uit de deeg en maak bolletjes van ongeveer 60 gram.
# Ik had 20 stuks broodjes
# moment dat ik de bolletjes rolde deed ik een proper handdoek erop
# nadien neem je een bolletje , druk je het met de hand plat , voeg er in het midden wat vulling, sluit de zijkanten wat toe en rol daarna naar boven toe
# telkens ik de broodjes maakte sluit ik het ook met een handdoek erop
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat ( een beetje uit elkaar ) ik heb het op 1 bakplaat kunnen doen.
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 15-20 nogmaals rijzen
# bestrijk 1 eigeel gemengd met room op de sandwiches
# heb wat sesamzaad , chiazaad gestrooid , stukjes paprika ...
.# bak in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer een 20 min. ( afhankelijk de oven) # als ik de sandwiches uithaalde heb ik een vochtige ( wel gewrongen) keukenpapier opgelegd op de sandwiches voor een 5 tal min.
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties