Voor de vulling : # 130 ml slagroom # 2 zakjes vanillesuiker # 250 gram mascarpone
Voor de topping # 4 tot 5 eetlepels lemon curd # aardbeien
Bereiding: # klop de eiwitten met de suiker , citroensap en maizena stijf met de mixer # teken een cirkel op een vel bakpapier # verdeel nu de opgeklopte schuim binnen de lijntjes # de randen mogen iets hoger ( niet te veel) zijn dan het midden # bak de pavlova in een voorverwarmde oven op 100 graden ongeveer 2 uur 20 min. # Laat ze enkele uren rusten in de oven rusten afkoelen # de pavlova is goed gebakken als het bakpapier loslaat van de pavlova( heel voorzichtig doen) , want het midden zal zachter blijven
# voor de vulling : # doe de mascarpone in een kom en mix even door # voeg de slagroom met de suiker toe en mix tot een stevige room # als de pavlova volledig is afgekoeld en je het dessert gaat serveren , doe je de vulling pas op de bodem van meringue # spreid de mascarpone room volledig uit en doe dit ook met de lemoncurd over
Lemon curd: # 3 citroenen geraspt # sap van citroenen (125 ml ) # 200 gr fijne suiker # 125 gr ongezouten roomboter # 2 eieren # rasp de citroenen en pers ze ook uit . Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen # maak een bain marie , doe in een kom citroenrasp, roomboter en suiker . # Zet de kom op een pan met een laag kokend water . # Zet het vuur op middelmaat vuur en laat de ingrediënten smelten en roer tot een gladde massa # nadien voeg je de citroenrasp toe en voeg dan de geklutste eieren in # af en toe roeren # de lemoncurd zou de dikte van yoghurt hebben duurde hier tussen 30-35 minuten. Bepaalt op hoeveel je de fornuis zet # giet de lemon curd in een schaal en zet erop een plastiekfolie . Laat dit afkoelen # terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder tot de juiste dikte # wanneer de lemoncurd helemaal afgekoeld is , doe je het in een pot en bewaar het dan in de koelkast. Het kan zeker twee weken blijven. #smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties