Bereiding:
# schil de appels en snijd ze in vieren
# verwijder de klokhuizen
# snijd nu de appels in stukjes en doe ze samen met de braambessen , vanillesuiker, kaneel en citroenrasp in een pan
# laat ze 5-8 minuten stoven op middelmatig vuur en haal de pan van het vuur
# klop de zachte boter romig met de suiker en het zout met een mixer
# roer één voor één de eieren erdoor
# meng nu de bloem en natriumbicarbonaat in een aparte pot en zeef het met de boter gemengd suiker samen
# voeg ook de appel-braambessen compote erbij
# meng alles goed
# kneed nu ook al de kruimel ingrediënten tot een kruimeldeeg
# verwarm de oven op 180 graden
# had siliconen bak vormpjes gebruikt , dus heb ik een beetje boter laten smelten en de vormpjes lichtjes besmeerd met gesmolten boter( je kan zeker papieren muffin vormpjes ook gebruiken )
# verdeel het beslag over de muffin vormpjes
# verkruimel dit grof over de vormpjes en druk lichtjes aan # ons dochter zag nog wat gehakte noten in de kast en heeft dit ook er nog wat opgelegd
# bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven onder- bovenwarmte
# laat ze eventjes afkoelen, haal ze er uit en laat afkoelen op een rooster
# eet smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties