Bereiding:
# deze jaar bewaar ik mijn druivenbladeren in bokalen
# Deze druivenbladeren in kokend water koken voor 3 tal minuten
# in een gieter laten uitdruppelen, daarna de druivenblaadjes onmiddellijk in koud water laten zachtjes spoelen en laten afdruppelen
# daarna heb ik de rijst ( op voorhand eens goed gewassen ) in een kom gezet
# 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree , granaatappel siroop , muntblaadjes heel fijn gesneden , peterselie heel fijn gesnipperd , olijfolie
# je kan altijd wat sambal of eventueel pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft( ik had wat pili pili bijgevoegd)
# leg een druivenblad met de onderkant ( ruwe kant naar boven )
# leg wat mengsel op het druivenblad met de onderkant van het blad naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol de rest van het blad op ( strak )
# opletten ook niet teveel rijst plaatsen want tijdens het bakken zwelt de rijst op
# tip: vooraleer je begin kun je een stuk vlees of kip plaatsen onderaan
# leg de rolletjes strak langs elkaar in de pan
# zet daarop een schijfje of twee gesneden citroenen of enkele citruszout
# heb deze voorzichtig gevuld met warm water en een vleesbouillon gemengd tot de rolletjes juist onder water staan ( mag ook kipbouillon gebruiken)
# daarna plaats je een bord op de sarma om te voorkomen dat de rolletjes opengaan tijdens het koken
# breng de pan aan de kook en laat de rolletjes op een zacht vuurtje (nr4-5 ) koken met deksel toe
# de sarma is gaar op het moment dat het water verdampt is en dat de druivenblad zacht is.
# Altijd beter om eentje te proeven want als de rijst nog niet goed gebakken voeg dan heel weinig warm water bij .
# het duurt zeker een uurtje tot 1 uur30 minuten op matig tot zacht vuur bakken
# Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties