Aardappelschotel met kofte en aubergines

Gepubliceerd op 20 mei 2021 om 17:27

Aardappelen,köfte,aubergine en wortelen in de oven
Patatesli köfte :

Ingrediënten :
# 1 kg aardappelen in repen van 1 cm gesneden
# 5/6 wortelen in reepjes snijden
# 2 aubergines
# gehakt voor köfte te maken , peterselie , ajuin, zout, rode paprika en peper, 2 ajuinen

# 250 gr Tomatensaus
# 200 gr mozzarella gruyère

Bereiding :
Aardappelen :
# schil de aardappelen
# snij de aardappelen in schijfjes van maximum 1 cm dikte
# bak ze in een pan heel zachtjes et zonnebloemolie .
# Als ze gebakken zijn plaats ze ook op een bord

Köfte:
# snij de ajuinen heel klein en snipper de peterselie heel fijntjes
# voeg dit in de kom met gehakt en voeg wat zout, peper en rode peper toe
# meng het geheel en kneed alles in een kom tot een mooie massa
# maak langwerpige gehaktballen
# bak deze in een pan met boter en leg het op een bord als het gebakken is

Aubergines:
# was de aubergines , snij ze nadien in schijven en bak ze in een pan met wat zonnebloemolie heel zachtjes tot ze bijna gebakken zijn
# plaats de aubergines ook op een bord

Wortelen:
# schil de wortelen in stukjes en bak ze lichtjes in een pan met wat olie
# haal ze er nadien ook uit en leg op een bord
# voeg de aardappelen , daarna de köfte in de ovenschotel
# voeg daarna de aubergines en de gebakken worteltjes
# voeg er nu wat tomatensaus toe en tenslotte de gruyère kaas erbij
# leg het in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas volledig gesmolten is.
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.