Bakvorm: 23 cm ongeveer, taartring 21 cm
Bereiding:
# klop de eieren en de eierdooiers met de suiker met de klopper met de keukenmachine en voeg dan ook de cassonade suiker toe ( enkele minuten kloppen)
# zeef de bloem met de cacaopoeder door de eiermassa
# voeg op einde de gesmolten boter toe ( niet warm toevoegen) en goed mengen
# beboter de bakvorm lichtjes en vul het met het beslag .
# Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 30-35 min.
# haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen op een rooster( laat de vorm omgekeerd erop als je het laat afkoelen)
chocolademousse :
# klop de opgeklopte room en plaats in de koelkast
# zet in een pan water, suiker en de dooier
# volop met de klopper tot je ongeveer 80 graden hebt
# ondertussen is chocolade gesmolten en voeg je die erbij , de vloeibare room laat je wat koken en voeg je er ook bij
# plaats de massa nu in een kom ( niet te koud de kom) en meng je de slagroom goed eronder
# plaats nu op een rond karton een beetje bloemsuiker
# heb 3 gelijke stukken gesneden
# eerste biscuit op de karton gelegd
# smeer de confituur daarop
# snij deze dan met de taartring , haal de buitenrand eruit( laat de taartring )
# vul wat chocolademousse ( ook niet teveel)
# de tweede laag biscuit snij ik iets dunner dan de andere , plaats het op de chocolade mousse
# voeg nu verse fruit erop en dan daarop terug wat chocolademousse ( had wel nog wat chocolademousse over)
# plak de volgende biscuit erbovenop
# plaats deze 1 uur in de diepvries dat het opstijft
# haal de taartring voorzichtig met behulp van een mes uit
# had chocolade laten smelten met wat room op bain marie
# voeg deze chocoladeglazuur zachtjes over de taart
# laat afkoelen in de koelkast voor enkele uren
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties