Chocolademousse: # 2 gram gelatineblaadje # 120 ml melk # 1 vanillestokje # 200 gr melkchocolade # 250 gr room
Chocoladeganache: # 220 ml room # 30 gr suiker # 200 gr zwarte chocolade # eventueel fruit als topping
Chocolademousse: # laat de gelatineblaadje in koud water weken # breng dan ondertussen de melk aan kook # snij de vanillestokje in twee en haal er de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk en laat eventjes koken # haal het melk weg van het vuur en laat het zeker 15 minuten infuseren # smelt de chocolade ondertussen au bain marie # laat de melk eventjes terug koken. Haal de gelatine uit het water en wring goed en voeg dan gelatine bij de melk # giet nu de melk door een zeef op de gesmolten chocolade # meng tot een mooie massa # klop de room heel goed met de mixer en spatel ze voorzichtig onder de chocomousse # ik heb ze in 6 potjes gevuld en zeker 3- 4 uur laten opstijven in de koelkast
Chocoladeganache: # breng de room aan de kook met suiker # voeg daarbij de stukjes zwarte chocolade toe en roer goed tot een gladde massa # laat dit lichtjes afkoelen ( ik heb de ganache op de chocolademousse pas afgedekt als de chocolademousse zeker al 2- 3 uur in de koelkast opgesteven was) # laat dit nogmaals wat afkoelen in de koelkast
Reactie plaatsen
Reacties