chocolademousse met ganache

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 17:11

Chocolademousse met ganache :

Chocolademousse:
# 2 gram gelatineblaadje
# 120 ml melk
# 1 vanillestokje
# 200 gr melkchocolade
# 250 gr room

Chocoladeganache:
# 220 ml room
# 30 gr suiker
# 200 gr zwarte chocolade
# eventueel fruit als topping

Chocolademousse:
# laat de gelatineblaadje in koud water weken
# breng dan ondertussen de melk aan kook
# snij de vanillestokje in twee en haal er de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk en laat eventjes koken
# haal het melk weg van het vuur en laat het zeker 15 minuten infuseren
# smelt de chocolade ondertussen au bain marie
# laat de melk eventjes terug koken. Haal de gelatine uit het water en wring goed en voeg dan gelatine bij de melk
# giet nu de melk door een zeef op de gesmolten chocolade
# meng tot een mooie massa
# klop de room heel goed met de mixer en spatel ze voorzichtig onder de chocomousse
# ik heb ze in 6 potjes gevuld en zeker 3- 4 uur laten opstijven in de koelkast

Chocoladeganache:
# breng de room aan de kook met suiker
# voeg daarbij de stukjes zwarte chocolade toe en roer goed tot een gladde massa
# laat dit lichtjes afkoelen ( ik heb de ganache op de chocolademousse pas afgedekt als de chocolademousse zeker al 2- 3 uur in de koelkast opgesteven was)
# laat dit nogmaals wat afkoelen in de koelkast

# eventueel enkele aardbeien
# smakelijk!

#chocolademousse #chocolade #homemade #delicious #foodlover #miam #cuisine #dessert #yummy #chocolate #koken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.