Bereiding:
# doe de boter, suiker en een snuifje zout in een kom
# mix dit romig
# voeg de eieren 1 per 1 in de kom toe ( voeg de tweede ei pas als de eerste is opgenomen )
# mix deze massa heel goed tot een luchtige massa
# spatel nu de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag
# meng daarna eerst apart de suiker met het cacaopoeder en melk samen en spatel dit door het beslag erbij
# voeg nu pas de gehakte chocolade toe
# verwarm de oven op 160 graden
# heb een cakevorm gebruikt , borstel de bakvorm in met de gesmolten boter ( 1 eetlepel)
# bepoeder ze vervolgens met bloem
# schep het beslag in de cakevorm en bak in een voorverwarmde oven gedurende 1uur tot 1uur 15 minuten ( tijdsduur kan variëren per oven)
# haal uit de vorm en laat kort afkoelen vooraleer je ze ze afhaalt.
Voor de glazuur:
# breng de room aan de kook
# zet het vuur uit en voeg de pure chocolade bij de slagroom
# de chocolade smelt door de warmte van de room
# mengt nu de boter door de ganache en laat een beetje afkoelen
# smeer deze vervolgens over de Chocoladecake
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties