# Ik heb drie plateaus tegelijkertijd in de oven geplaatst.
Ingrediënten : # olijfolie # Italiaanse kruiden # verse basilicum, tijm, rozemarijn, mosterdzaad #trostomaten en Roma tomaten
Bereiding : # oven voorverwarmen op 100 graden op hetelucht plus # plaats een bakpapier op een bakplaat en plaats daarop de gesneden trostomaten met de zaadjes naar boven gericht # strijk nog even met behulp van een penseel een klein laagje olijfolie op elk tomaat ( 15 - 20 ml olijfolie had ik gebruikt )Als de tomaten wat groter zijn kun je misschien 5 - 10 gram meer gebruiken # strooi daarop wat zeezout ( ongeveer 15- 20 gr gebruikt ) # strooi dan wat gesnipperde basilicum op de tomaten # heb ze in de oven ongeveer 7 uur gelaten ongeveer( na 5 uur in de oven kijk ik om de half uur wel eens hoe ver de tomaten droog zijn. # ik haal er af en toe al eruit die dat goed droog zijn. # hier hebben we het graag niet te plat van structuur # boodschap is van regelmatig eens te kijken in de oven # ik plaats wel alle bokalen eerst in de afwasmachine op hoogste temperatuur, nadien zet ik de lege potten in een voorverwarmde oven op 150 graden voor 10 tal minuten # voeg daarna kruiden in de potten zoals tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, Italiaanse kruiden en heb er zelfs wat een beetje mosterdzaad ingezet# daarna de gedroogde tomaten en dan giet je de olijfolie erin ( de tomaten moeten helemaal onder de olijfolie staan # ik giet zeker nog 1 cm olie boven de gedroogde tomaatjes . Sluit de deksel goed toe. # want als de tomaten boven de olie staan gaan ze schimmelen(goed opletten) # ik bewaar ze een gans jaar mijn gedroogde tomaten # bewaar ze in een koele , donkere en geventileerde kamer # bewaar eentje in de koelkast als je ze wilt gebruiken # Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties