Zoetzure ingemaakte muismeloenen

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 21:30

Bereiding:
# voor 1 kg muismeloen
# was de muismeloen 
# meng in een pot de muismeloen goed met zeezout en heb deze ongeveer twee uur laten rusten
# na twee uur wachten haal het water van in de muismeloen weg
# nadien heb ik een kookpan 350 ml azijn
# voeg daarbij 350 gr suiker
# voeg 2 teentjes look en 1/2 theelepel pili pili toe
# daarna 6 eetlepels olijfolie bijvoegen en deze laten opwarmen tot de suiker smelt ( een minuutje of twee , niet langer )
# al deze ingredièˆnten voeg je nu bij de augurken toe
# laat dit nogmaals 2 uur rusten
# na twee uur rusten
# zien dat je potten heel proper zijn. Ik was ze altijd juist voor ik het gebruikt nogmaals in de afwasmachine . Zien dat ze heel goed droog zijn de pot en de deksels. Voor zekerheid zet ik de potten in de oven op 120 graden temperatuur een 15 minuten
# voeg nu wat kruiden onderaan in de pot( naar wens )
# voeg daarna de augurken mengsel toe
# sluit de pot goed af
# plaats nu in een kookpot wat heet water totdat de potten half instaan met deksel boven toe en laat 5 min koken
# haal de potten dan onmiddellijk eruit en draai ze nadien op de kop en laat helemaal afkoelen
# smakelijk !

#zoetzure #homemade #yummy #zoetzureaugurken #muismeloen #conserveren #

Zoetzure ingemaakte muismeloenen:
Ik maak dit ook graag op basis van augurken klaar, maar heb er niet zoveel in de tuin momenteel dus doe ik het met de muismeloenen

Ingredièˆnten :
# 1 kg augurken
# 1 eetlepel zeezout
# 350 ml azijn
# 350 gram suiker
# 2 teentjes look
# 1/2 theelepel pili pili(wie pikanter wil kan altijd iets meer bijvoegen )
# 6 eetlepels olijfolie
# mosterdzaad , tijm

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.