Pikante peper in olie met azijn : Yağlı acı biber turşusu
Ingrediënten : # 1 kg pikante peper # 1 eetlepel zeezout # 300 ml olijfolie # 300 ml water # 300 ml rode druivenazijn # 5 teentjes knoflook
Bereiding: # was de pepers en snij ze in twee als ze te groot zijn # laten we de azijn , olijfolie en water in een diepe pan doen en laten we deze brengen tot een kookpunt # voeg de zeezout, knoflook teentjes en pepers toe aan onze kokende azijn mengsel # roer deze regelmatig op een middelmatig vuur tot ze verkleuren # ik voeg met behulp van een tang deze paprika in een mooi gesteriliseerde pot en voeg de azijnwater eraan toe # sluit de deksel goed toe en laat twee uur rusten in een koele omgeving # ik heb een gesteriliseerde potje helemaal gevuld met peper en dan olie ( zonder knoflook hier) ( ook zien dat het goed warm is als je ze in de pot giet ) , heb deze goed gesloten en omgedraaid. ) deze bewaar ik een tijdje in een koele donkere plaats voor nadien . Had verleden jaar dit ook gedaan en heeft tot voor de zomer goed gebleven. # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties