Pittige Turkse dip

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 10:31

Pittige Turkse dip:
Acılı ezme is een Turks gerecht op basis van fijngehakte tomaten en pepers dat wordt gegeten als salade of saus. Pas hier goed bij gegrild vlees.
Ingrediënten:
# 2kg tomaten
# 150 gram pikante peper
# 70 ml rode wijnazijn
# 40 gr zeezout
# 1 knoflook (ongeveer 8-10 teentjes knoflook)
# 50 ml olijfolie

Bereiding:
# Snijd de tomaten in stukjes en mix ze in de blender tot een minder grof mengsel.
# Voeg de olijfolie toe in een grote pan en voeg de geplette tomaten toe.
# Laat op laag vuur koken.
# Snijd vervolgens de pepers heel fijn.
# Draag handschoenen om te voorkomen dat het gaat branden.
# Verwijder zoveel mogelijk zaadjes.
# Voeg de fijngesneden pepers toe aan de tomaten in de pan en laat ze meekoken.
# Pel en rasp de knoflook en voeg deze toe aan het mengsel.
# Voeg de rode wijnazijn toe.
# Laat het geheel 1 uur op laag/middelhoog vuur koken.
# Was de potten en deksels grondig af in de afwasmachine op het heetste programma. Vervolgens heb ik de potten 10 minuten in de oven gezet op 150 graden om ze te steriliseren.
# Vul vervolgens de warme pikante saus in de potten en draai de deksels goed dicht (zorg ervoor dat de randen schoon zijn).
# Laat de potten omgekeerd afkoelen met een doekje erop.
# en bewaar ze later op een koele en donkere plaats.
# Voeg bij het openen van een potje eenmalig 1 koffielepel olijfolie toe voor een langere houdbaarheid.
# Als je een potje hebt geopend, bewaar het dan in de koelkast.
# Voeg bij het serveren op een bordje een beetje citroensap toe.
# Eet smakelijk!

-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.