Tomatensaus

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 10:53

Bereiding:

Hoe steriliseer je eerst de potten?
1# Plaats de potten die je wil steriliseren in een grote pan.
# Rubberen ringen kun je beter niet meekoken 
# Giet deze met kokend water over de potten heen.
# Breng het water aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken.
# Haal de potten uit de pan en plaats ze onderste boven op een schone theedoek om te drogen.
# wat je ook kan doen is de oven verwarmen op 120 graden en ze nadat ze in kokend water geweest zijn nog 20 minuten in de ovenlaten drogen

2# je kan ook alles in de vaatwasser plaatsen en op de heetste programma draaien 
# daarna verwarm ik de oven op 120 graden en laat ze 20 minuten nogmaals in oven drogen

 

Bereiding:
# zet een stoofpot op een matig vuurtje en schenk er 8-10 eetlepels olie bij
# voeg de gesneden tomaten(zonder schil) en zeezout toe
# laat 45 min. sudderen op een matig vuurtje
# vul het heet in propere, gesteriliseerde bokalen , sluit af en draai op de kop de bokalen
# laat 12 uur afkoelen
# plaats in een donkere, koele en geventileerde plaats de bokalen
# smakelijk!

Genieten van de heerlijke oogst!! 

Tomatensaus gemaakt:

# voor 5 kg tomaten
# 1,5 eetlepel zeezout
# olijfolie

Reactie plaatsen

Reacties

Marinette
3 jaar geleden

Mix je de tomaten,of laat je die zo.
Graag antwoord en bedankt
Fijn weekend
Marinette

christine
3 jaar geleden

Hoe lang blijven de potten goed voor consumptie?

Met groeten,