Soms hoeft het niet moeilijk te zijn in de winterperiode. Een kleine voorraad gemaakt Provençaalse saus:
Ingrediënten: # 3 kg tomaten # 1 kg aubergines # 1 kg paprika # 1/2 kg courgette # 300 ml olijfolie # 500 gr wortelen # 1 eetlepel zeezout
Bereiding: # schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. #Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes # snijd de courgette zonder de zaadjes ook in kleine blokjes en doe dit ook met de aubergines # schil en snij dan de wortels ook in kleine blokjes en voeg bij de saus # schil en snijd dan de tomaten in heel fijn blokjes # verhit de olijfolie in een hoge pan # stoof de aubergines eerst, voeg daarna de courgette en de paprika’s bij de aubergines in de hoge pan en laat mee stoven . #Voeg ook wat zeezout toe # bind wat tijm, rozemarijn, enkele blaadjes laurier en oregano met de touw en voeg bij de groenten # voeg daarna de tomaten en laat op het gemak pruttelen (45 min tot 1 uur ongeveer ) # dikwijls gebruik ik deze saus als ik een spaghettisaus maakt. Of gewoon met frietjes of aardappeltjes bij en een stukje vlees of kip # Dus ik voeg de ajuin, knoflook en paddenstoelen als het hoeft pas als ik het maaltijd bereid op het moment zelfs. Je kan zeker pikant bijvoegen , maar dat doe ik liever niet# voeg wat in de hoge pan peper naar smaak # voeg dit heet in gesteriliseerde potten # proper niet te morsen op de randen . Sluit de bokalen # ik draai de pot over kop en laat ze zo afkoelen met een doen erover. # daarvoor zet mijn bokalen eerst in de afwasmachine en laat ze op het heetste programma draaien # daarna zet ik de glazen in een voorverwarmde oven van op 120 graden en laat de potten 20 min. erin om goed te laten steriliseren # smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties