Chocoladetaart met speculaas,braambessen,frambozenen maltesers

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 11:58

Chocolade taart gemaakt door onze dochter deze keer. Want mama is wat druk bezig in de tuin

Ingrediënten :
# 200 gr zwarte chocolade
# 200 gr boerenboter
# 5 eieren
# 225 gram suiker
# 45 gr patisserie bloem
# als versiering : braambessen , frambozen, druiven, vijgen , fijn gemalen speculaas, maltesers , walnoten

C

Bereiding:
# smelt de chocolade met de boter in een pannetje
# verwarm de oven op 180 graden# mix de eieren één voor één met de suiker in een kom
# voeg de gesmolten chocolade met boter gemengd toe
# zeef er de bloem op en spatel deze er onder
# heb de taartvorm eerst wat ingevet met boter en daarna lichtjes bestuift met bloem
# verdeel dan het beslag in een taartvorm, deze keer had de taartvorm een diameter van 27 cm gebruikt.
# bak in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten op 180 graden.
#Heb dan eerst gecontroleerd met een satéprikker
# laat de taart eerst helemaal afkoelen en haal ze dan uit de vorm
# laat helemaal afkoelen

# heb een chocoladeglazuur gemaakt:
# laat 100 gram room met 20 gr suiker wat lichtjes koken
# voeg er 120 gr melkchocolade toe
# roer deze massa heel goed
# voeg deze mengsel zachtjes over de taart
# strooi wat stukjes walnoten over de taart
# plaats ook wat stukjes fruit toe onmiddellijk na de chocoladeglazuur
# ze heeft er stukjes druiven, vijgen , braambessen , frambozen en wat enkele maltesers bijgevoegd en ook nog wat gekruimelde speculaas erbij
# bewaar het nog lichtjes in de koelkast
# smakelijk!!
#chocoladetaart #frambozen #tummy #yummy #dessert #chocolade #bakdag #bake #baking #delicious #toetje #çokolatalipasta #lovecook #party #genietenvankleinedingen #homemade #lekker #cake #deliciousness #instafood

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.