Zachte wafeltjes die je enkele dagen kan bewaren:
Ingrediënten :
# 380 gr boerenboter
# 485 gr patisseriebloem
# 200 gr suiker en 50 gr vanillesuiker
# 1 koffielepel bakpoeder
# 1 vanillestokje
# 6 eieren
# 1 eetlepel vanillepoeder
# een snuifje zout
Bereiding :
# smelt in een kookpot de boter op een laag vuurtje
# de boter mag zeker niet kleuren dus wat opletten
# voeg de bloem en suiker een mengkom
# ik heb de keukenmachine gebruikt waar ik de K “ - vormige meng hulpstuk hebt gebruikt en hebt het op een lage snelheid laten werken
# voeg de eieren één per één toe in de kom tot je mooi egaal beslag krijgt
# voeg daarna de gesmolten boter toe en laat nog eens goed draaien
# voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder ( poeder voor vanillepudding ) toe
# snij de vanillestokje overlangs en schraap er de zaadjes eruit . Doe deze vanillezaadjes bij het bloemmengsel ook toe
# als alles goed gedraaid is voeg er dan tenslotte een snuifje zout toe
# stort het beslag in een bak en laat het 1 uur in de koelkast opstijven
# verhit de wafelijzer en vet deze 1 keer in
# schep er een dikke eetlepel uit leg in het wafelijzer
# leg twee balletjes naast mekaar
# bak de wafels tot ze mooi goudbruin zijn geworden en haal ze nadien uit met een ( prik) vork
# leg de gebakken wafels op een rooster en laat ze afkoelen
# bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel
# eet smakelijk!
#wafels #bakken
Reactie plaatsen
Reacties
Beste, ik maak de wafeltjes anders met andere ingrediƫnten maar ik ga zeker u recept eens gebruiken!! Bedankt,
Christel