Deze heerlijke Turkse zandkoekjes gemaakt met chocolade: # Heb 35 stuks gemaakt ( 2 plateaus maar apart gebakken )
Ingrediënten : # 200 gr boerenboter ( op kamertemperatuur) # 100 gr zonnebloemolie # 1 volledig ei # 120 poedersuiker # 120 gr maizena ( maiszetmeel ) # 1 pakje vanillesuiker # 1 koffielepel bakpoeder # 125 gram bakvaste chocolade druppels # ongeveer 525 gram patisseriebloem
Bereiding: # kneed de malse boter met de zonnebloemolie met hand # voeg er de poedersuiker, het ei en maiszetmeel toe # voeg daarbij ook 1 zakje vanillesuiker toe en 1 koffielepel bakpoeder toe # blijf kneden met hand # nadien voeg je beetje bij beetje de bloem toe tot een mooie deeg. # als alles goed gekneden is voeg dan pas de chocolade druppels toe # kneed dit mooi tot een deegbal # verwarm de oven op 170 graden # bekleed de bakplaat met bakpapier of siliconen mat # met behulp van een ijsschep lepel heb ik vormpjes gemaakt # laat ze bakken 16 - 18 min. op 170 graden( ik heb het 18 minuten gelaten in de oven op onder - boven warmte oven) # haal ze na 1-2 minuten voorzichtig uit en laat ze nadien afkoelen op een rooster # heerlijke koekjes met koffie of thee # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties