Turkse zandkoekjes met bakvast chocolade druppels

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 13:59

Deze heerlijke Turkse zandkoekjes gemaakt met chocolade:
# Heb 35 stuks gemaakt ( 2 plateaus maar apart gebakken )

Ingrediënten :
# 200 gr boerenboter ( op kamertemperatuur)
# 100 gr zonnebloemolie
# 1 volledig ei
# 120 poedersuiker
# 120 gr maizena ( maiszetmeel )
# 1 pakje vanillesuiker
# 1 koffielepel bakpoeder
# 125 gram bakvaste chocolade druppels
# ongeveer 525 gram patisseriebloem

Bereiding:
# kneed de malse boter met de zonnebloemolie met hand
# voeg er de poedersuiker, het ei en maiszetmeel toe
# voeg daarbij ook 1 zakje vanillesuiker toe en 1 koffielepel bakpoeder toe
# blijf kneden met hand
# nadien voeg je beetje bij beetje de bloem toe tot een mooie deeg.
# als alles goed gekneden is voeg dan pas de chocolade druppels toe
# kneed dit mooi tot een deegbal
# verwarm de oven op 170 graden
# bekleed de bakplaat met bakpapier of siliconen mat
# met behulp van een ijsschep lepel heb ik vormpjes gemaakt
# laat ze bakken 16 - 18 min. op 170 graden( ik heb het 18 minuten gelaten in de oven op onder - boven warmte oven)
# haal ze na 1-2 minuten voorzichtig uit en laat ze nadien afkoelen op een rooster
# heerlijke koekjes met koffie of thee
# smakelijk!

#koekjes #koekjesbakken #homemade #dessert #yummy #delicious #vieruurtje #chocolade #zandkoekjes ##

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.