Yayla çorbasi ( Turkse yoghurt soep) Deze soep noemen onze kinderen ziekensoep is heerlijk lekkerrr!
Ingrediënten : # 500 gr volle yoghurt # 1,5 eetlepel bloem( 35 gr) # 1 geel van een ei # 1 koffielepel zout # 2 eetlepel citroensap # 1500 ml water ( gebruik graag een kippenbouillon ) # 150 gr rijst
Dressing: # 4 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel gedroogde munt
Bereiding : # haal de rijst door een zeef en was deze goed . Laat de rijst vervolgens drogen # plaats een kookpot op het lage vuur # voeg in het kookpot het yoghurt, bloem, zout en citroensap toe # meng dit tot een gladde massa# zet dit op een laag- middelmatig vuurtje # voeg 1 eigeel toe en roer gedurig # voeg daarbij koud water toe en blijft nu roeren op een middelmatig vuurtje # als het water kookt voeg dan de rijst pas bij # laat dit koken tot de rijst gebakken is ongeveer 10-15 minuten # roer af en toe # neem eens een klein beetje rijst uit de pan en voel of deze heel zacht is. # als de rijst niet zacht is , laat je het nog een beetje doorkoken op een middelmatig vuurtje # zet in een kleine pan de olijfolie en strooi de gedroogde munt erbij , roer dit goed heel kort # giet dit mengsel in de andere pan met soep. Roer goed door # de soep is nu klaar# wil je wat pittigheid voeg dan op je bord wat kruiden zoals pikante peper toe # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties