Chocolade brownie-sinaasappeltaart

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 13:14

Chocolade brownie - sinaasappeltaart:

Ingrediënten :
# 1 rol kruimeldeeg
# 180 gr zwarte chocolade
# 2 eieren + 1 dooier extra
# 200 gr boerenboter( kamertemperatuur ) # 220 gr suiker
# 130 gr patisserie bloem ( gezeefd)
# 30 gr cacaopoeder
# 1 / 2 appelsien geperst( je kan ook 1 appelsien gebruiken )
# 1 schil van een appelsien
# 1 koffielepel bakpoeder
# snuifje zout

Bereiding:
# zet een pot met warm water op een matig vuurtje. Voeg er vervolgens een tweede pot in het water .
# voeg de stukjes chocolade en voeg daarbij ook de stukjes boter toe. Laat de boter en chocolade zacht smelten in het bain marie
# neem een kruimeldeeg en leg het in met een bakpapier beklede bakvorm ( diameter 24 cm heb ik gebruikt)
# bedek met een laag bakpapier en gedroogde peulvruchten
# verwarm de oven op 180 graden
# bak deze 20 minuten in de oven , haal nadien het bakpapier en de peulvruchten weg en bak nog 5 minuten
# rasp de schil van een appelsien , pers ook de vrucht. Ik heb de helft van het sap gebruikt
# voeg de eieren met de extra dooier met de suiker en klopper de mixer tot een ruban ( gebruik daarvoor de klopper, dit kan wel enkele minuten duren tot het lichtgeel wordt)
# nadien voeg je de gesmolten chocolade toe en voeg je er de gezeefde bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder de sinaasappelschil en het sinaasappelsap en het zout onder bij
# roer dit mengsel goed met een spatola
# stort het brownie mengsel op de taartbodem en bak deze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
# de brownie kan nog een beetje wiebelen als je het schud. Dit is oké
# laat de taart eerst afkoelen en haal ze er dan pas uit.
# versier met eventueel een beetje gesmolten zwarte en witte chocolade… en wat fruit
# smakelijk!

#brownie #chocolade #taart #lekker #dessert #smakelijk #toetje #smullen #delicious #chocoladetaartje #darkchocolade #chocoladesinaasappel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.