Ingrediënten : # 210 gram boerenboter ( ongezouten) # 210 gram suiker # snuifje zout # rasp van 2 citroenen # sap van 1 citroen # 4 eieren # 210 gram zelfrijzend bloem # 1 vanillestokje # 2 appels met 1 eetlepel bloem # Bakvorm ongeveer 32 cm -13 cm
Bereiding: # klop boter met suiker romig # voeg daarbij één voor één de eieren toe # mix goed met de mixer # daarna voeg je de zelfrijzende bloem , citroensap, citroenrasp en zout toe # mix tot dit alles is goed opgenomen # snij de vanillestokje overlangs in twee en haal de zaden eruit. Voeg deze bij het deeg toe # schil de appels , verwijder het klokhuis en snijd in stukjes # doe de appelblokjes in een diepe bord en voeg er een eetlepel bloem toe # roer dit goed door elkaar de appelen en bloem zodat al de stukjes appelen bedekt zijn met een laagje bloem . Doordat te doen voorkomt dat de stukjes appel straks naar beneden zakken # voeg nu de stukjes appelen in de deeg # vet eerst de bakvorm met wat boter en bepoeder dan met bloem # bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 50-60 minuten ( hier duurde het deze keer 50 min. Best eens controleren na 50 minuten met een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit ,is deze gebakken) # laat de cake zeker 15 min. In de vorm afkoelen , stort het deeg daarna op een rooster om volledig af te koelen.
# omdat we graag een glazuur op hebben heb ik er nog een citroen glazuur bij gedaan # heb 150 gr poedersuiker # 2 ,5 eetlepels citroen # meng de citroensap met de poedersuiker tot glazuur # sprenkel over de “afgekoelde” cake en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties