Bereiding:
Soezen:
# doe de boter en het water in een pan. Laat dit langzaam koken. Zorg dat de boter gesmolten is voor het kookt
# als het kookt na enkele minuten , haal de pan van het buiten voeg er de bloem toe
# roer met een houtenlepel( of spatola ) Nadien zet de pan terug op een laag vuurtje en roer tot de deeg een droog mengsel is.
# voeg een snuifje Fleur de sel toe
# haal het deeg van het vuur terug en laat eventjes afkoelen
# voeg het deeg in de keukenmachine en voeg één per één de eieren. Zolang de eerste ei niet goed gemengd is voeg je de andere niet toe
# deeg moet een gladde en soepele structuur hebben. Plaats deze mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje
# verwarm de oven op 170 graden onder- bovenwarmte
# plaats een bakpapier op een bakplaat en spuit bolletjes ( niet te kort bij mekaar)
# bak deze ongeveer 35-40 min. ( laatste minuten controleren hangt af van oven) ik heb het 40 minuten gelaten.
# Ondertussen maak je de banketbakkersroom
# sluit de oven en laat de soezen helemaal afkoelen in de oven.
Banketbakkersroom :
# neem 250 ml melk en klop daar de eierdooiers met het puddingpoeder en de suiker in een pot# breng de rest van de melk aan de kook met de zaadjes van de vanillestok en voeg nadien de vanillestokje erbij
# voeg nu enkele lepels warme melk door het crememengsel en roer
# voeg dan alles terug in de warme melk en laat inkoken op een middelmatig vuurtje
# giet de pap in een kom , dek af met plasticfolie en zie dat de folie tegen de banketbakkersroom komt om geen vochtigheid te hebben
# laat dit afkoelen in de koelkast
# vul de soezen met een spuitzak
# leg wat chocolade die ik op bain marie had klaargemaakt op de profiteroles
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties