Bereiding:
# zet de gist, suiker, 1 eigeel te samen in een kom
# voeg de zonnebloemolie toe
# giet de lauwe melk bij het mengsel
# kneed goed met je handen of met de keukenmachine
# voeg de zout toe
# voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed (kan ook met een mixer met deeghaak), ik heb zeker 10min laten kneden
# je bekomt een zacht, soepel en glanzend deeg
# hierna heb ik het bedekt met een plasticfolie en daarop heb ik een keukenhanddoek geplaatst en heb het twee uur laten rijzen op kamertemperatuur
# verdeel het deeg daarna in 17 stukken ( 70 gr de stuk)
# heb een gesloten taartvorm gebruikt (je kan de vorm op de video zien, kan zeker ook op een plateau)
# heb in de eerste bakvorm 12 stuks geplaatst en in een andere bakvorm de andere 5 geplaatst.
# om goed te bakken en ook goed te laten rijzen zou ik niet meer dan 12 stuks zetten in deze bakvorm. Heb het ene keer willen proberen en de resultaat was niet goed.
# bedek de bakplaat met bakpapier , de zijkanten heb ik lichtjes gesmeerd met wat zonnebloemolie met behulp van een penseel
# Ik gebruik een beetje zonnebloemolie die ik telkens op mijn vingertoppen smeerde om zo de deeglapjes te open in de vorm van vierkanten
# gebruik hier zeker GEEN bloem
# nadat de lapjes geopend zijn, zet je in het midden een mengsel van fetakaas met olijven
# eerst heb ik de zijkanten naar binnen toe geplooid en hierna de bovenste en de onderste delen
# heb de gevulde gesloten vierkanten omgekeerd in de bakplaat geplaatst (je kan in de vorige post de video zien)
# tenslotte heb ik een keukenhanddoek over mijn taartvorm geplaatst en 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur
# verwarm de oven voor op 190 graden
# bestrijk de bovenkant met 1 eigeel
# bestrooi met wat witte en zwarte sesam
# bak ze 20-25 min. op 190 graden tot ze goudbruin zijn
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties