Pastane pogacasi

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 20:16

Turkse pastane poğaçası gemaakt ( Turkse broodjes met feta kaas) 18 broodjes

Ingrediënten :
# 250 gram boerenboter ( op kamertemperatuur)
# 500 ml lauw water
# 2 eiwitten gebruiken voor het deeg
# het eigeel gebruiken we voor op het broodje te smeren voor het bakken met 1,5 koffielepel melk toe
# 60 gr suiker
# 15 gr zout
# 42 gr verse gist
# ongeveer 1 kg 100 gr tarwe bloem

# feta kaas ongeveer 300 gram.
Misschien wel iets meer ook. Wat overblijft leg ik in een potje en bewaar ik het in de diepvries voor de volgende keren. Als we broodjes kochten in de winkels in Turkije moeten de kinderen en mijn man altijd lachen omdat ze bijna geen kaas zien in de broodjes:)Ben wel blij want dan geven ze mij wel leuke complimentjes

Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe water
# roer tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine
# voeg er de suiker toe
# voeg nadien de 2 eiwitten en de boter toe
# lat dit goed mengen( je kan het zeker ook met je hand kneden )
# en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe
# voeg ook nog het zout erbij
# laat dit zeker 10 minuten kneden met de keukenmachine tot het een mooi en glad soepele deeg is
# met de hand kneden kan 15 minuten duren. Want hoe zet je kneed hoe gladder het deeg. ( de hoeveelheid bloem gebruiken varieert ook elke bloem je gebruikt. Dus voeg liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde.
# rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek
# heb de deeg 1 uur laten rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit het deeg en maak bolletjes van 100 gr ongeveer( 18 bolletjes)
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek op
# duw met je vingers het bolletje deeg plat
# zet in het midden wat fetakaas# plooi het deeg naar jou toe en gebruik een kleine vork om de zijkanten volledig af te sluiten
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat ( een beetje uit elkaar plaatsen. Had 9 poğaça op 1 bakplaat geplaatst )
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 20 minuten rijzen
# bestrijk met eigeel gemengd met melk op de broodjes
# bak in een voorverwarmde oven van 190 graden ongeveer 25-30 minuten (afhankelijk de oven)
# smakelijk!

# je kan deze broodjes bewaren in de diepvries , en wanneer je er zin in hebt, kan je ze opwarmen voor een 15 tal seconden en lijken ze weer helemaal vers.

#pastanepoğaçası #turksebroodjes #pogaca #yummy #lezzet #broodjes #heerlijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.