Ingrediënten : # 700 gr champignons voor de soep + 200 gr champignons apart voor dressing # 2 grote uien # 4 teentjes look # 2 preien “wit “ # 1 grote aardappel # 2 laurier, tijm takje # 2,75 liter water ( heb er 2 groenten bouillons bijgevoegd ) # 100 gr room ( is niet echt noodzakelijk als je het niet wenst) # fijngesneden peterselie
Bereiding : # pel en snipper de ui fijn # verhit wat boter in een kookpot # stoof de uien erin # was de preien grondig en snij nadien het wit van de prei in stukjes # en stoof dit mee met de uien # voeg de fijngehakte knoflook er bij nadien # maak de paddenstoelen proper met een borsteltje indien nodig # snij de paddenstoelen in stukken en voeg bij de soep toe # maak een bouquet met de kruiden , bind dit met een keukentouw en voeg dit bij de soep toe # schil de aardappel , snij in grote stukken en laat dit ook bakken # voeg de bouillon water toe en breng aan de kook # ik heb de soep niet gezeefd # laat de soep een dik half uurtje sudderen op een zacht middelmatig vuurtje # haal nadien de kruiden eruit en mix de soep met een staafmixer # voeg eventueel wat room toe
# voeg in een aparte pan wat boter en stoof nu de fijngehakte paddenstoelen # als de paddenstoelen gebakken zijn heb ik er wat fijngehakte peterselie bijgevoegd # serveer deze bij de champignonsoep # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties