Bulgur met vermicelli

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 11:44

Bulgur met vermicelli:

Ingrediënten :
# 75 gr olijfolie
# 1,5 glas bulgur en 1/2 glas vermicelli (ongeveer 400 gr alles samen)
# 1 ajuin heel fijn gesnipperd
# 1 rode paprika heel klein gesneden( schil eraf )
# 1 tomatenconserven die ik onlangs in de zomer had gemaakt anders 3 tomaten( geschild en heel fijn gesneden.
# 75 gr tomatenpuree
# warm water vullen tot 2 cm boven de bulgur
# zout, peper

Bereiding:
# zet de bulgur in koud water en spoel heel grondig
# zet in een vergiet en laat uitlekken
# de paprika en ajuin heel fijn snijden( eventueel ook de tomaten als u geen tomatenconserven hebt.)
# zet olijfolie in een kookpot# voeg de ajuin , daarna de paprika en dan de verse tomaten toe # voeg er ook 75 gr tomatenpuree bij
# roer een minuutje of twee
# voeg daarbij de bulgur en vermicelli toe
# voeg daarna water toe tot 2 cm boven de bulgur .(ik doe het graag met kippenbouillon erbij)
# laat het op een middelmatig vuur sudderen
# laat deksel toe en laat nog zeker 10 minuten rusten nadat het klaar is
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.