Aubergine en courgette sarma kebab

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 14:11

Bereiding:
# laten we de ingrediënten voor de gehaktballen mengen en goed kneden . Laat het mengsel wat rusten in de koelkast
# snijd de groenten in de lengten in dunne plakjes met een grote dunschiller
# laat alleen de aubergines plakken na het snijden 10-15 minuten in gezouten water verwerken om de bitterheid te verwijderen; droog het dan vervolgens droog.
# bak vervolgens de groenten aan beide kanten lichtjes in olijfolie
# leg de groenten nadien op keukenpapier
# maak nu ovale kleine gehaktballetjes
# ik heb 2-3 aubergines schillen ( ook hetzelfde met courgette gedaan ) op mekaar gelegd en leg er een gehaktbal errond en wikkel deze rond
# we leggen de groenten die we ingewikkeld hebben met het gehakt in een glazen schaal
# doe dit proces tot alles gevuld is
# giet er tenslotte de mengeling met warm water en tomatenpuree over de groenten
# heb een bakpapier helemaal nat gemaakt en dan goed gewrongen en heb deze afgedekt op de plateau
# verwarm de oven op 200 graden
# laat het een tijdje bakken. ( heb vergeten naar het uur te kijken) Ongeveer 30 minuten. Als je ziet dat de gehaktballetjes gebakken zijn , haal je het bakpapier eraf en laat je het nog eventjes in de oven
# smakelijk allemaal!

#sebzelisarmakebabi #aubergines #courgette #gehaktballetjes #heerlijk #avondmaal #delicious#turkseten

Aubergine en courgette sarma kebab:

Ingrediënten voor de gehaktballetjes :

# 650 gr gehakt
# 1 groot ajuin heel fijn gesnipperd
# 5 teentjes knoflook( eerst geschild en dan geperst )
# 1 eierdooier
# 2-3 eetlepels paneermeel
# 1 koffielepel zout, peper, zoete paprika

Groenten:
# 3- 4 aubergines
# 2 courgettes

Saus:
# 150-200 gram warm water
# 1 eetlepel tomatensaus/ of pikante saus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.