Bereiding: # crème suisse: # verwarm 500 ml melk in een pan op een zacht vuurtje # snij de vanillestokje overlangs en haal er zoveel de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul in de melk # scheid de eieren en gebruik alleen het geel . Klop de eierdooier met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban # voeg er dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor de binding. # verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk een deel bij het eiermengsel # roer met de garde # giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk # gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je gebonden pudding overhoudt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand # bedek dan de bakkersroom met een vershoudfolie. Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen velletje opkomt . Laat afkoelen # week ondertussen de gelatine # klop 250 gr room in yoghurtdikte # verwarm een bescheiden room( 20 gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op # schenk room en de gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde # schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde# laat dit afkoelen # verwarm de oven op 175 graden # smelt een klontje boter op een zacht vuurtje , neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm # bepoeder de vorm lichtjes met een laagje bloem # bekleed de taartvorm met een vel bladerdeeg. Druk het stevig aan in de randjes en snij de overtollige deeg weg. Met behulp van een vork maak in de deeg op de bodem overal gaatjes .# giet de crème suis op de bladerdeeg ( mag niet warm zijn ) # bestrijk de randen met de eigeel goed # leg de tweede bladerdeeg erop. Gaat met een deegrol voorzichtig over. Bestrijk de bladerdeeg volledig met eigeel en hetzelfde met de stukjes hartjes deeg bak ongeveer 30 min # laat de taart afkoelen voeg er wat gesmolten chocolade gemengd met room toe # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties