Bereiding :
# vet de bodem van de taartvorm en leg er een bakpapier eventueel erop
# de randen van de bakvorm heb ik bestreken met gesmolten boter
# begin eerst met een taartbodem
# doe de stukjes Bastogne koekjes in de blender met de gesmolten boter en mix deze
# lepel het kruimeldeeg met een lepel op de bodem en strijk zo egaal mogelijk plat
# laat deze nu minstens 1 uur afkoelen in de koelkast
# klop nu met de mixer de mascarpone, yoghurt en de room met de klopper
# giet nu de krieken door een zeef en vang het sap op
# neem 200 ml krieken sap en verwarm deze met 10 gr gelatine blaadjes
# voeg deze dan in de mengeling mascarpone yoghurt -room mengeling
# roer dit nogmaals goed
# giet deze mengsel nu op de koekjes bodemen laat minstens 6 uur opstijven. Ik heb het de hele nacht laten opstijven
# voeg nadien de krieken toe
# nadien verwarm 200 ml krieken sap met gelatine en nadien een beetje suiker tot de gelatine smelt
# en giet lauw over de krieken in de vorm
# laat dit nog enkele uren opstijven in de koelkast
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties