Chocolademoussetaart met frambozen en braambessen

Gepubliceerd op 15 oktober 2024 om 16:59

Heerlijke chocolademoussetaart met frambozen en braambessen.

Ingrediënten:
Bodem:
# 80 gr boter
# 180 gr speculaas koekjes ( mag zeker andere koekjes ook gebruiken )

Chocolademousse:
Springvorm diameter 20 cm
# 2 gelatine blaadjes ( 3,3 gr in geheel )
# 180 gr zwarte chocolade
# 220 ml volle room
# 110 ml melk

# 200 gr frambozen en braambessen ( ik heb geplukt wat ik nog in de tuin kon vinden . Je kan ook alleen frambozen of braambessen gebruiken )

Bereiding:
# ik heb eerst een klein beetje boter laten smelten en de bakvorm ermee ingevet .
# bekleed daarna de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.
# smelt nu de boter en maak dit de speculaas koekjes tot fijne kruimels.
# meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel deze gelijkmatig over de bodem van de springvorm .
#Druk het goed aan zodat de bodem mooi egaal is en zet in de koelkast.

# voor de chocolademousse week je de gelatineblaadjes in koud water.
# smelt de zwarte chocolade au bain marie en verwarm de melk apart tot het net kookt.
# zodra de melk kookt , haal je het van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe.
# roer goed zodra de gelatine volledig oplost.
# als de chocolade gesmolten is , voeg deze bij de warme melk toe.
# roer alles goed.# laat dit even afkoelen.
# klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan de afgekoelde chocolade saus.
# meng voorzichtig met een spatel , maar zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
# leg wat frambozen / braambessen over de speculaas bodem.
# giet de chocolademousse eroverheen.

# plaats de taart minstens 5-6 uur in de koelkast of langer
# plaats nog wat frambozen / braambessen op de taart voor het serveren.
# smakelijk !

#chocolademousse #heerlijk #lekker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.