Heerlijke chocolademoussetaart met frambozen en braambessen.
Ingrediënten: Bodem: # 80 gr boter # 180 gr speculaas koekjes ( mag zeker andere koekjes ook gebruiken )
Chocolademousse: Springvorm diameter 20 cm # 2 gelatine blaadjes ( 3,3 gr in geheel ) # 180 gr zwarte chocolade # 220 ml volle room # 110 ml melk
# 200 gr frambozen en braambessen ( ik heb geplukt wat ik nog in de tuin kon vinden . Je kan ook alleen frambozen of braambessen gebruiken )
Bereiding: # ik heb eerst een klein beetje boter laten smelten en de bakvorm ermee ingevet . # bekleed daarna de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier. # smelt nu de boter en maak dit de speculaas koekjes tot fijne kruimels. # meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel deze gelijkmatig over de bodem van de springvorm . #Druk het goed aan zodat de bodem mooi egaal is en zet in de koelkast.
# voor de chocolademousse week je de gelatineblaadjes in koud water. # smelt de zwarte chocolade au bain marie en verwarm de melk apart tot het net kookt. # zodra de melk kookt , haal je het van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. # roer goed zodra de gelatine volledig oplost. # als de chocolade gesmolten is , voeg deze bij de warme melk toe. # roer alles goed.# laat dit even afkoelen. # klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan de afgekoelde chocolade saus. # meng voorzichtig met een spatel , maar zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft. # leg wat frambozen / braambessen over de speculaas bodem. # giet de chocolademousse eroverheen.
# plaats de taart minstens 5-6 uur in de koelkast of langer # plaats nog wat frambozen / braambessen op de taart voor het serveren. # smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties