Dessertje met mascarpone en aardbeien

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 12:31

Een lekker en gemakkelijk dessertje met aardbeien Ingrediënten :

# 50 gram suiker
# 500 gram mascarpone
# 3 eieren
# aardbeien
# 1 zakje vanillesuiker
# 100 gr speculaas

Coulis van aardbeien :
# 125 gr aardbeien
# 1 eetlepel poedersuiker
# 1/2 citroen geperst

# spoel de aardbeien voorzichtig , verwijder dan de kroontjes en snijd in twee de aardbeien
# scheid de eieren in twee kommen
# het eiwit houden we apart voor straks
# klop de eierdooiers( geel) met de suiker met de mixer
# klop de suiker en de dooiers tot ze een bleke egale massa verkrijgt
# schep de mascarpone bij het mengsel van dooiers en suiker
# klop de eiwit in een aparte kom met de vanillesuiker tot een stevig en luchtig schuim
# schep dit mengsel voorzichtig door de mascarpone crème en meng goed
# verkruimel de speculaas
# bedek de bodem met een beetje speculaas
# plaats aan de randen wat aardbeien
# voeg er nu wat op de speculaas wat mascarpone mengsel
# herhaalt met wat speculaaskruiden en als slot terug met een flink laagje mascarpone en nog een beetje speculaas kruiden
# ik heb 5 glazen daarmee kunnen maken
# zet de glazen 3-4 uur in de koelkast
# heb ondertussen een aardbeien coulis gemaakt
# was de aardbeien , verwijder daarna de kroontjes
#voeg er de poedersuiker en een halve citroen geperst
# meng dit met een staafmixer , heb dit coulis bewaart in de koelkast. En moment dat ik het serveerde heb ik er aardbeien coulis bijgevoegd
# smakelijk #tiramisu #dessert #dessertlover #desserts #strawberry #desserttime #speculaas #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.