Homemade carré confituur met frangipanedeeg en met abrikozen en pruimenconfituur

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 14:56

Homemade carré confituur met frangipanedeeg en met abrikozen en pruimenconfituur gemaakt:

Ingrediënten :
# 2 pakjes bladerdeeg
# voor elke deeg heb ik elk 130 gram confituur gebruikt ( kan ook met aardbeienconfituur of kriekenconfituur)

# 105 gram ongezouten boter
# 70gram suiker
# 70 gram bloemsuiker
# 70 gram amandelpoeder
# 95 gr patisseriebloem
# 70 ml melk
# 1 ei voor de frangipane deeg en 1 tot 2 eieren zonder de eiwit voor op de deeg te strijken
# je kan eventueel amandelextract toevoegen

Bereiding:
# meng de malse boter met de suiker met de mixer of een keukenmachine
# doe er het gehele ei , de bloem, de bloemsuiker , melk, het amandelpoeder en het amandelextract één voor één en meng goed met de mixer
# met deze hoeveelheid frangipane deeg kun je 4 carrés maken ( per Carré ongeveer 125 gram heb ik gebruikt )
# de rest van de frangipane deeg kunt je in de diepvries invriezen om later te kunnen gebruiken
# verwarm de oven op 180 graden
# haal het bladerdeeg uit de verpakking en plaats het bakpapier op een bakplaat
# snijd het ronde vel bladerdeeg in een grote vierkant . Houd de resten bladerdeeg bij voor het raster
# plaats het vierkante bladerdeeg op het bakpapier
# heb met een klein ijzeren brochette ( je kunt het doen met de punt van een mes ook) een tweede vierkant maar snijd niet door het deeg.
# prik het middenste vierkant volledig in met een vork kan ook om de lucht eruit te halen . Heb van de 4 randen ongeveer 1-2 cm van de buitenkant niet geprikt
# bestrijk het binnenste vierkant ( waar ik helemaal in hebt geprikt ) met ongeveer 1/4 frangipane deeg ( ongeveer 125 gram )
# verdeel daarop de confituur over het frangipane deeg
# snij nu de resten bladerdeeg in dunne reepjes en leg ze in een raster op de confituur
# splits een ei en klop de eierdooier ( geel) los met een scheutje water
# strijk het raster in met opgeklopte eierdooier met behulp van een borsteltje
# bak de Carré confituur tussen 20-25 minuten in een verwarmde oven van 180 graden . Het bladerdeeg zou moeten goudbruin zijn en de zijkanten moeten omhoog gekomen zijn
# haal de carré confituur uit de oven en laat afkoelen


# smakelijk #yummy #carréconfiture #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.