Lemon curd pavlova

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 15:12

Happy easter Lemon curd pavlova Ingredienten:
# voor de pavlova
# 3 eiwitten
# 155 gram suiker
# 1 eetlepel citroensap
# 2 theelepels maizena

Voor de vulling :
# 130 ml slagroom
# 2 zakjes vanillesuiker
# 250 gram mascarpone

Voor de topping
# 4 tot 5 eetlepels lemon curd
# chocolade

Bereiding

# klop de eiwitten met de suiker , citroensap en maizena stijf met de mixer
# teken een cirkel van 20 centimeter op een vel bakpapier
# verdeel nu de opgeklopte schuim binnen de lijntjes
# de randen mogen iets hoger ( niet te veel) zijn dan het midden
# bak de pavlova in een voorverwarmde oven op 100 graden ongeveer 2 uur 20 min.
# de pavlova is goed gebakken als het bakpapier loslaat van de pavlova( heel voorzichtig doen) , want het midden zal zachter blijven

# voor de vulling :
# doe de mascarpone in een kom en mix even door
# voeg de slagroom met de suiker toe en mix tot een stevige room
# als de pavlova volledig is afgekoeld en je het dessert gaat serveren , doe je de vulling op de bodem van meringue
# spreide de mascarpone room volledig uit en doe dit ook met de lemoncurd over(recept komt)

Lemon curd:
# 3 citroenen geraspt
# sap van citroenen (125 ml )
# 200 gr fijne suiker
# 125 gr ongezouten roomboter
# 2 eieren

# rasp de citroenen en pers ze ook uit . Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen
# maak een bain marie , doe in een kom citroenrasp, roomboter en suiker . Zet de kom op een pan met een laag kokend water . Zet het vuur op middelmaat .laat ingredienten smelten en roer tot een gladde massa
# nadien voeg je de citroenrasp toe en voeg dan de geklutste eieren in
# af en toe roeren
# de lemoncurd zou de dikte van yoghurt hebben duurde hier tussen 30-45 minuten. Bepaalt op hoeveel je de fornuis zet
# giet de lemon curd in een schaal en zet erop een plastiekfolie . Laat afkoelen
# terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder tot de juiste dikte
# wanneer de lemoncurd helemaal afgekoeld is , doe je het in een pot en bewaar het dan in de koelkast. Het kannetje zeker twee weken blijven.
# heb je de potten van tevoren uitgekookt kun je de curd tot wel een jaar bewaren op een koele, donkere plaats buiten de koelkast #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.