Bereiding
# kook water in een steelpan en zet deze aan de kook
# voeg dan de wortels toe
# als je met vork in de wortels kunt inprikken zijn ze gaar.
# voeg de wortels in een blender of plet ze met een vork plat
# zet in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel , zout en baking soda toe
# mix in een aparte kom de eieren met eerst de gewone suiker , daarna de basterdsuiker voor enkele minuten
# voeg de olie en vanillesuiker toe en mix
# voeg beetje bij beetje de bloemmengsel toe en mix nog voor een klein minuut
# voeg nu de gehakte walnoten en de geplette wortels toe
# spatel dit tot een mooi geheel ( niet met de mixer) , zodat de cake luchtig wordt
# leg het in een ingevette taartbodem , en bepoeder lichtjes met bloem
# laat de oven verwarmen op 180 graden
# 25 minuten op 180 graden , daarna heb ik de temperatuur verlaagt naar 170 graden en heb het nog 15-20 minuten laten bakken.
# tussen 35 en 40 minuten regelmatig kijken of de cake gaar is
# als de cake gebakken is laat ze goed afkoelen . Nadien leg ze op een rooster voor verder te laten afkoelen
# voeg de room in een steelpan , voeg daarna de gehakte chocolade ertoe . Roer totdat de chocolade is opgelost. Voeg de poedersuiker toe Roer tot een gladde massa .
# laat de cake compleet afkoelen
# voeg dan de topping ( laat de topping afkoelen voordat je het over de cake giet . Zo krijg je een stevige topping ) erop en garneer het met walnoot
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties