Panna cotta met frambozen

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:07

Panna cotta met frambozen:

Ingrediënten :
# 250 ml slagroom
# 250 gram kwark ( verse kaas)
# 75 gr suiker
# 1 vanillestokje
# 4 blaadjes gelatine ( 6,66 gram weegt 4 gelatineblaadjes )

Frambozengelei :
# 300 gram frambozen
# 100 gram suiker
# 4 blaadjes gelatine ( 6,66 gram weegt 4 gelatineblaadjes )
# 2 eetlepels water

Garnering:
# verse frambozen
# blauwe bessen
# pistache ( ongezouten)

# 4 glaasjes , trechter

Bereiding:
# verwarm de slagroom in een pannetje met 75 gram suiker tot deze is opgelost
# week 4 blaadjes gelatine in een bakje met koud water
# snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit ,voeg dit en het merg toe aan de room
# zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe
# laat een 10 tal minuten rusten en voeg dan de kwark erbij
# leg 4 glazen schuin met de bovenzijde leunend. Op de rand van de schaal . Giet wat van het roommengsel erin tot ongeveer de helft ,eventueel met behulp van een trechter. Laat dit 2 uur opstijven in de koelkast
# verwarm ondertussen de frambozen in een pannetje en voeg er 100 gram suiker toe en 2 eetlepels water.
# laat zachtjes koken tot er een saus ontstaat . Duw de frambozen eventueel wat kapot . Week weer 4 gelatineblaadjes in koud water en voeg later aan de frambozensaus
# haal de glaasjes met panna cotta uit de koelkast en giet hier het frambozenmengsel in met behulp van een trechter tot deze gelijk is aan de schuine zijde van de panna cotta
# laat de glaasjes vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast .
# garneer ze voor het serveren met wat verse frambozen ,blauwe bessen en /of fijngehakte pistache
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.