Bereiding:
# doe 75 gr. rijst , 500 ml melk en de 75 gram suiker met één pakje vanillesuiker in een kookpot # snij ondertussen een vanillestokje overlangs in twee. Schraap er met een mespunt de zaadjes uit en doe ze in de melk met rijst. Laat de vanillepeul meekoken voor extra smaak
# en laat een half uur rustig opkoken
# warm de oven voor op 200 graden
# voor de crème patisserie breng de melk aan de kook
# klop de eigelen met de suiker wit met een mixer( het eiwit gebruiken we niet)
# meng er het maiszetmeel door het mengsel met de eigeel en suiker
# giet nu een deel van de kokende melk in de schaal van het mengsel van eigeel en suiker
# roer met de garde en schenk het mengsel vervolgens in de pan met de rest melk
# laat een minuutje koken Nu voeg je de crème patisserie toe aan de rijstpap
# haal de peul eruit van de vanillestokje
# en laat binden tot het een iets dikker massa is ( toch enkele minuten op middelmatig vuur )
# boter de taartvorm in en bestuif met bloem
# plaats de bladerdeeg in de vorm en druk goed aan . Snijd het teveel deeg weg.
# en doe de rijstpap in de vorm.
# zet in de oven gedurende 30 minuten
# haal het voorzichtig uit de oven
# laat afkoelen
# ik gebruik een taartvorm met losse bodem , is gemakkelijk te gebruiken
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties